Resmål 6 - Fruängen

Hallå därute!

Som vi skrev i föregående inlägg så hade vi tänkt köra på Roslagsbanan eller Tyresö idag. Men när vi träffades så kände vi inte för något av de platserna. Så vi drog till Fruängen

Bredvid oss på tunnelbanan står en mamma med en barnvagn och hennes två söner sitter ner på på "kvadraten", ni vet, två säten mitt emot varran = Kvadrat, bredvid oss.
Den ena sonen är kanske runt 11-12 år och den yngre är kanske 3-4 max. De är hur söta som helst o den lilla e jättepratig o säger massa roliga saker medan den äldre försöker underhålla honom. Hur sött som helst. Sen kommer det bästa:

Den automatiska högtalarrösten: Hägerstensåsen
Lilla pojken: Hägerstens-såsen..vilket roligt namn.
Stora pojken: Jaa de heter så för att det finns massa sås här.
Lilla pojken: Åh sås, va gott. HÄGERSTENS-SÅSEN!!!!

Hur charmigt som helst =)

Det första vi såg när vi klev av tunnelbanan var en såndär Allt-I-Allo-butik. Där fanns verkligen allt möjligt o Foro köpte såpbubblor. Anledningen till bubblorna var att Foro tycker om att vara ett barn. Nu menar vi inte att hon e superbarnslig. Men det är ju faktis roligare o vara barn än vuxen så budskapet med bubblorna som spreds var att man helt enkelt ska vara barn så länge man kan - Hej Hippie.

Där gick vi runt i Fruängen Centrum och det var faktis jättefint. Vi kolla runt i butikerna som fanns där o efter en stund beslöt vi oss för att bara gå tills vi hitta nåt kul. Vi gick o gick tills vi såg en skylt om Långsjö. En badplats skulle inte sitta fel så vi går åt det hållet. Vi går o går, visserligen kunde man ta en buss men det ville vi naturlitvis inte för då e de ju inte lika kul. Så vi fortsätter att gå o vi verkar aldrig komma fram...

På vägen så hamnar vi på en skolgård och ser en rolig lekplats så där är vi en stund o gungar o åker ruschkana =)

Efter en väääldigt lång vandring så hittar vi till en brygga och det var en riktigt mysig utsikt. Vi kom fram till att det är ett sånt ställe man kan komma o picknicka eller bara sitta o läsa en bok eller nåt. Men nån bra badplats var det faktis inte.

Själva promenaden till bryggan var i världsklass för det var så himla många olika hus o själva villaområdet var som en liten dröm..så himla tyst o lungt så man själv skulle vilja bo där.

Påväg tillbaks så orkar vi inte gå hela vägen igen utan bestämmer oss för att ta bussen tillbaka till Fruängen station. Så medan vi sitter o väntar på bussen beslutar vi oss för att ta emo-bilder, vilket inte alls går bra eftersom vi inte kan sluta skratta åt hur löjligt det är.

För er som inte vet va emo är: Ni vet de där wannabe punkarna som brukar sitta vid plattan o har skrivit massa på sina skor o armar o randiga kläder o tuperat hår etc. Och om nån emo nu läser dethär, snälla skicka inga hat-kommentarer. Ni e säkert jättecoola men vi förstår oss bara inte på eran värld.

Hur som helst så kommer bussen o vi drar in till Fruängen Centrum igen och sätter oss på en bänk o käkar lunch och pratar om allt mellan himmel och jord. Bland annat kommer Foro på att "hiskeligt" är ett väldigt roligt ord som hon från o med idag ska börja använda.

Vi börjar bli lite trötta då klockan närmar sig 17.00 och vi har gått runt hela dagen. Så vi åker hem och här avslutas våran dag!

Tjaaaaoooooo

Såhär lycklig var Foro över sina såpbubblor!

image28

En hiskeligt rolig lekplats.

image29

Mysiga bryggan vi hitta!

image30

Foro sprider barndom med sina fina bubblor!

image35

Sarah är möjligtvis hungrig?

image36 

Sarah vid en fin tunnel =)

image37

Foro vid samma tunnel!

image38

Sarah har en ny kompis!

image39

Foros kamera är lite finurlig!

image39

Såhär bra gick emo bilderna hahah!

image40


Kommentarer
Postat av: Caroline

Tjenis!
Om ni hade fortsatt förbi den gulliga bryggan ni hittat och promenerat vidare på stigen x antal hundra meter så hade ni kommit fram till badplatsen där det även finns en liten kiosk. ;)

2007-07-17 @ 07:54:55
URL: http://www.flingeling.se
Postat av: sofia

Superduper tips till alla fattiga studenter, varför åka utomlands och turista när man kan göra de i sin egen stad! =D
något som är väldig vackert är dalarö. ser ut som en småstad för en massa herrans år sen, pitoreskt. blev störtförälskad första gången jag var där. sen är det juh allmänt mysigt i stockhoms innerstad, iaf. om man
lyckas hitta de här oupptäckta platserna. lycka till på ert äventyr!

2007-07-26 @ 22:44:35
Postat av: Björnen

Gå av vid Bredäng, följ skyltar mot Jakobsbergs gård, förbi Vivo, och fortsätt förbi gården o fika på Lyran. Sen fortsätter ni ner mot vattnet och knallar på strandpromenaden mot stan. Upptäck Kubikenborg och Vinterviken på vägen in. Toppendag, bra mycket bättre än gå Fruängen-Långsjön. Lycka till

2007-07-28 @ 20:19:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0