Resmål 7 - Skinnarviken + Söder runt!

Tjenamors!!

Som ni vet så vart Uppsala inställd o vi bestämde oss för att istället dra till SkinnarvikSberget. Enligt Sl så skulle man åka till Zinkensdamm o sen ta buss 66 därifrån. Vi litar på SL o gör detta...efter en stund så står vi där o börjar gå upp för berget.

Det var helt sjukt vackert..seriöst. Om det är nån av alla de platser vi hittills besökt som ni vill besöka så e dehär rätt plats! De e så sjukt vackert o fint o man har verkligen hela Stockholm under sig. Verkligen helt rätt plats för allt ifrån grillkväll me kompisarna till att bara gå dit o läsa en bok. SÅ FINT!! Det enda negativa e väl att de är massa glas överallt o att det sitter alkisar lite här o var...vi har fortfarande inget emot alkisar. Men det är inte alltid de är så himla trevliga!

Där sitter vi ett bra tag o njuter av livet och utsikten o pratar om massa onödiga saker.

När vi tröttnat så bestämde vi oss för att gå ner från andra sidan berget för att utforska lite mer. Väl nere så inser vi att vi står precis bredvid Zinkensdamms tunnelbana...så bussturen hade varit heeelt onödig. Vi tycker att man borde sätta upp en skylt där det står: BERG!

Därifrån bestämde oss för o ta en promenix som blev sjukt mycket längre än vi hade planerat. Vi började vid Zinkensdamms T-bana o fortsatte mot Slussen via Münchenbryggeriet. Där fanns det massa "båthotell" som var hur coola men fula som helst. Plötsligt ser vi en jättestor röd och fin "båt" haha!

Där går vi in o börjar prata på engelska om att vi bor på ett hotell men vill byta så om man få kolla på något utav rummen där eftersom det verkade så mysigt, tyvärr så hade de inga lediga rum men vi fick en broschyr haha!

Vi fortsatte att gå förbi tills vi kom fram till Slussen. Där hade vi tänkt gå in på "vårat" fik. men neej...de hade stängt för renovering. Så typiskt! 

Från Slussen drog vi vidare till Medborgarplatsen o sen vidare till Skanstull och därifrån till Eriksdalsbadet. Vid Eriksdalsbadet satt vi en väldigt lång stund o prata om "djupa" saker ha ha! Sen fortsatte vi våran promenad ytterligare genom att gå i skogen bakom badet. Det är jätteballt för plötsligt mitt i stan så hamnar man i en supermysig skog med fint vatten vid sidan om och massa trevliga människor. Denhär skogen e liksom en sån plats man kan åka till bara för att gå på en promenad där.

Efter en stund så insåg vi att vi var vid Årstaviken. Där gick vi förbi dedär Reggaefiket som de gjorde reklam för på SL för nåt år sen och det var precis lika flummigt som vi hade tänkt oss. Dock så var det ganska mysigt o nån dag ska vi dit igen o ta oss en glass eller nåt =)

På denna väg, alltså Årstaviken finns det coola bryggor typ lite här o vart. Helt underbart o superballt ställe att bara sitta o göra vad som helst på =)

Vi fortsatte att gå o såg en skylt där de stog att de bara var 5 km kvar till Hornstull så vi tänkte köra på det...hela den vägen lekte vi turister o prata engelska och det var kul..det måste ni testa. Folk blir liksom snällare mot en när man e turist!

Medan vi gick så hamna vi framför Liljeholmsbadet, På taket till badet så står det BAD så vi hitta nån som fick bli "dagens" offer:

Foro: Sorry for interrupting, but what does bad mean?
Mannen: It's like a place where..eehh...
Foro: Is it like a place where they put bad people?!
Mannen: Noo it's a place where you can bathe, with a pool and such.
Foro: Ah... I see. I thought it was like a prison or something!

Kalla det låg humor men vi var så sjukt nöjda med oss själva efter det.

Vi gick o gick tills vi slutligen hamna vid Hornstull..där gick vi in i massa butiker bl.a. en butik som vi lovade att göra reklam för: Skovision! De som jobbade i denna butik var så sjukt trevliga så man ville köpa alla skor bara för att de jobbade där. Dessutom visade det sig att hela Hornsgatan består av asiatiska butiker...de e typ Stockholms Chinatown. Sött!

Det var våran dag =) Sjukt trevlig o nu e vi så trötta så vi dör!

Tjaaaooooo

Det var ingen taskig vy från Skinnarviksberget!

image41

Hej egobild ha ha!

image44
Vi e lyckliga!
image43

Sarah e cool...eller nåt haha!
image45

Foro njuter av utsikten
image46

Sarah flyger =)
image47

Vatten is the shit!
image48

Sist men inte minst: the BAD-house
image50

Kommentarer
Postat av: Oj

Haha, inte visste jag att det hette skinnarviksberget, men till yttersta tvärgränd kom ni. Visst e det fint? Hela Stockholm framför sig =D

2007-07-06 @ 21:58:11
Postat av: Dbags

Oj: vi kom på att du hade gett oss detta tips när vi va påväg därifrån haha. Jaa de e helt sjukt vackert. Tack för tipset =)

2007-07-06 @ 22:04:26
Postat av: Fadde

Va bra att ni litar på sl:s lilla reseplanerare?sist jag använde mig av det (igår) hamna jag i ett ställe som heter skärmarbrink...vafan!
Hitta er blogg genom aftonbladets länk. Nice sida, skön innehåll?keep it up!
Faduma.

2007-07-07 @ 19:33:45
Postat av: Fadde :)

eeh utropstecken efter skön innehåll :P

2007-07-07 @ 20:29:56
Postat av: Isabelle

hahahah gud vad jag skrattade om BAD -skämtet haha,, ni e så roliga!

2007-07-09 @ 10:44:04
URL: http://saberi.blogg.se
Postat av: Dbags

Isabelle: Åh ytterligare en person med våran humor haha!

2007-07-09 @ 16:10:54
Postat av: Isabelle

höhö..aa jag är väldigt lättroad,men det bästa jag vet är folk med sjuk humor!

2007-07-10 @ 23:16:04
URL: http://saberi.blogg.se
Postat av: dosten

inte för va såååånn meeeen de jag som äger sarahs tröja då hon inte pejat mig :) hur fan flyger du?! du e tjock tjockisar kan inte flyga

2007-07-13 @ 02:56:12
URL: http://danishen.blogg.se
Postat av: Duschbag

hej, och tack för en fin blogg! gillar stockholmsbilderna!

make it work!

2008-08-27 @ 15:42:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0