Resmål 5 - Vilse i Djursholm!

Hej alla roliga människor!

Hoppas ni njuter fullt ut av det alldeles underbara vädret för det gör vi!

Idag så träffades vi som vanligt o visste inte riktigt vart vi skulle. Vi bestämde oss för Djursholm. Det ska ju trots allt vara ganska fint där! Så där sitter vi på Roslagsbanan och våran plan är att hoppa av vid Djursholm Ösby. Meeeeen...självklart ska det alltid finnas ett men!! Vi sitter där på tåget o inser att OJ, här ska vi av. Så när vi väl är vid dörren o trycker på ÖPPNA-knappen så e det försent. Så där står vi som två mongos o trycker på en knapp som inte fungerar eftersom tåget redan är igång.

Vi hade nu två alternativ: bli extremsura och hata allt som har med roslagsbanan att göra eller att skratta. Vi gick på det andra alternativet =)

Nästa station blev då alltså Bråvallavägen, men nu var det ju faktis som så att vi ville till Djursholm Ösby så vi bestämde oss för en promenix till föregående station, Vi gick en stund o så var vi framme o så såg vi vatten men hade ingen aning om hur vi skulle ta oss till andra sidan spåret o hitta vattnet. Slutligen kom vi fram o det var en liten ministrand med brygga o klippor. Solen sken o vi var varma så vi slängde oss på bryggan o låg där i bikini o njöt. Detta visade sig vara Ösbysjön och det får massa plus av oss. Hit kommer vi komma igen =)

För första gången var vi båda ganska tysta o bara gjorde ingenting...mycket skönt och extremt underskattat!

Därifrån bestämde vi oss för att hitta ett nytt ställe där vi kunde käka.

Sarah: Har du me dig mat?
Foro: Japp, du me?
Sarah: Japp
Foro: Va har du me dig?
Sarah: Lobia polo
Foro: HAHAHAHAHHAHAHAH

Detta är egentligen inte kul. Lobia polo är en persisk maträtt så det är ju ganska självklart att Sarah har me sig nå sånt. Men grejen e bara den att Sarahs persiska är jätterolig så när hon säger nåt på persiska så kan Foro inte göra annat än o skratta...varje gång!

Hur som helst så bestämde vi att vi skulle dra oss mot Djursholms torg och enligt tjejen vi fråga så skulle det bara ligga en liten bit bort. Denna "lilla" bit var 20 minuter och vi började tro att vi gått fel tills vi plötsligt såg Konsum-skylten =)

Där gick vi o satte oss på vad vi trodde var en vanlig parkbänk o började käka. Plötsligt kommer det en gammal gubbe o påpekar för oss att vi är på privat mark. Vi är tveksamma som satan, för de står liksom: BRF...där kan väl vem som helst vara?!

Efter lite forskning så visar det sig att nej, de e tydligen privat mark. Och det enda vi kan konstatera e att vi under våra äventyr har befunnit oss på privat mark 2 gånger. Vi vet inte hur vi lyckas =)

Idag var en ganska kort dag då Foro skulle hem tidigt o fira sin brorsas födelsedag. Så från Djursholm åkte vi hem!

Bilder kommer senare ikväll!

Tjaaaaoooooooooo!!!

Dumma knappar!!

image35

Foro njuter av Ösbysjön..
image33

...Medan Sarah njuter av sin Lobia polo

image34

Kommentarer
Postat av: Mia

hej på er!
jag tycker er ide att urforska sthlm under lovet är störtskön. bodde själv bla. i tyresö, solna och hägerstensåsen under 7 år. kanske borde ni åka till något av de ställena? solna rekommenderas! speciellt ccentrum. bor nu i holland och saknar sverige när jag läser om era eskapader. har tom er sida på favorites! snälla, fortsätt utforska. jag läser! ha det gott!

2007-07-03 @ 19:31:11
Postat av: Dbags

Mia: ooo tack för tipsen! de ställen ska absolut utforskas och jättekul att du lagt oss på favorites! ;P

2007-07-03 @ 22:26:16
URL: http://douchebags.blogg.se
Postat av: NoNo

Jag trodde ösbysjön hade badförbud...

2007-07-25 @ 16:56:14
Postat av: Dbags

NoNo: Haha, där ser man. Det verkade inte vara så när vi va där då det var massa människor som badade där. Fy så bra att du hitta till våran blogg då..nu kan du ju oxå bada där =)

2007-07-25 @ 17:10:05
Postat av: City

Hej,
kul att ni reser runt i Sthlm. Själv bor jag i Vasastan och bestämde mig för en kulturell resa. Det blev inte Paris utan Rinkeby, jag kan säga en sak att som vit man åka till Rinkeby. Det känns ungefär som att vara apa på skansen, alla glor!
Men, annars var det ett trevligt ställe. 3+

2007-07-26 @ 07:45:25
Postat av: john

Om man har en lågilunda ny telefon så kan man gå in på hitta.se och få fram kartor. Kan vara bra att veta när man är på okänd mark. :)

2007-07-26 @ 11:24:04
Postat av: Dbags

City: Tackar! Rinkeby är ganska trevligt tycker vi =)
John: Haha, åh att vi inte tänkt på det. Nu måste man ju nästan lära sig internetfunktionen på luren ha ha!

2007-07-26 @ 11:49:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0