Tråkiga Nyheter... =(

Hejsan gott folk!

Ni som har hängt med här vet att vi är två tjejer...Forough och Sarah som har denhär bloggen. Och trots att vi väldigt ofta e sega med att uppdatera har vi trogna läsare vilket är jättekul. För vi har trots allt inte världens mest lockande bloggkoncept i en värld med alla extremtråkiga modebloggar som alla slaviskt följer (vi har ingen förståelse för modebloggar)

Men nu e det såhär det ligger till, Sarah flyttade till Trollhättan igår. Där ska hon bo ett par år o plugga...Kul för henne - Tråkigt för mig !!!

Men inte tänker vi lägga ner bloggen för det. Absolut inte, istället kommer endast Foro ha denna blogg. Men det kan inte bli annat än grymt för nu kommer de ju bli turistbesök i Trollhättan också.
Inte nog med det, de kommer istället att bli massa gästinhopp istället för Sarah. För helt kul e det inte att turista själv!

Så till hösten och vintern när det börjar bli kyligt o man inte riktigt vill springa ute kommer jag/vi istället leta efter bra centrum och fik och restauranger etc.

Enjoy o välkomna till ett nytt kapitel i bloggen Turist i sin egen stad.

Resmål 12 - Favvohak!!

Okey, jag kan inte somna...mindre kul!

Så jag kan lika gärna berätta om vårat ställe...Det förra stället vi hittade låg vid Slussen och ni som hänger med i bloggen vet att vi gillade stället. Men nästa gång vi skulle dit så var det stängt för ombyggnad...Vem stänger ett fik när man hittar två nya stammisar?!

I alla fall, tuben vi klev på åkte mot Hagsätra och detta namn tyckte Foro va riktigt kul. För tänk, Hagsätra blir ju typ HagseatSvengelska hahaha!! Sarah tyckte Foro var löjlig o tråkig, men Foro lyckades få 2 nya magrutor, så mycket skrattade hon. Visserligen har hon hört ordet Hagsätra förut..Vem vet, kanske var det Sarahs sällskap som fick henne att komma på detta nu, efter 19 år...?

Nää...vårat förra myshak e sämst. För nu hitta vi ett nytt ställe :) Dock så tänker vi faktis inte säga vilket ställe de e för då kanske alla springer dit o då minskar mysfaktorn på stället o det vore ju trist!

Hursomhelst så e det grymt fin inredning där o supertrevlig personal o bra priser o bara super helt enkelt.

Men vi kan ju säga att det ligger nånstans mellan Odenplan o Rådmansgatan..klura på den ni :)

Om ni frågar snällt kan vi säga vart det ligger fast de kommer ni förmodligen inte göra eftersom våra läsare verkar rädda för oss o aldrig lämnar nån kommentar hahah!!

På väg hem träffa vi på fjortisar (de va runt 13-15-årsåldern) som var påväg hem från 08-festivalen...Okey seriöst, visst drog vi på 08-festivalen när vi va yngre. Men Gud...springa runt med The Voice och SL tatueringar på kinden o leka allan ballan för att man typ bytt nummer med en 37-åring som raggat på en utanför nåt tält...de e bara så fel det kan bli.  

De e typ lika fel som att påstå att Barry White var en rapartist...Ni förstår hur fel det var. Fast vi måste nog ändå erkänna att det var ganska kul att lyssna på de, väldigt underhållande och fascinerade =)

Yummie...fett-sockerbomb e läskigt gott =)

image68

Såhär kul är det att lyssna på 08-festivalens anhängare!

image69


Adios amigoooooooos!!

Oh yes!

Idag har vi inte vart på nå äventyr..utan snarare hittat vårat favvohak...dehär stället e bäst!!

Vårat förra hak ligger på minuspoäng nu...Mer om detta imorrn för nu ska vi sova lite tidigt för ovanlighetens skull.

Juste...vi kommer sluta skriva tjao efter varje inlägg eftersom alla töntiga modebloggar avslutar med ett ciao.

hej då ha ha!

Apropå ingenting...

Hejsan människor...vi e ganska passiva just nu..vi vet!

Men de e mycket som händer o vi hinner inte riktigt, tyvärr. Sakta men säkert kommer vi att turista ;)



För några dagar sen hitta vi denhär på nätet....Vi känner oss lite halvt träffade ha ha!!

image67

Resmål 11 - "Blå Lagunen"

Halloooooooooj alla roliga människor därute!!

Idag har det ju varit strålande väder, eller i alla fall i Stockholm. Detta kan ju bara firas med att bada så vi drog till ett ställe som heter Husbygropen, men som även kallas Blå lagunen. Dehär stället ligger vid ett område som heter Vibohär, nästan som Vi Bor Här. Detta namn har roat oss otroligt mycket under hela dagen ha ha!

Dehär stället ligger så sjukt off så det finns inte. Vi bestämde oss för att träffas vid Brommaplan idag istället för T-centralen och ta buss till stället. De roliga med denna bussfärd e att den e så himla lång att man typ behöver matsäck med sig till bussresan haha. De här e inte 15 minuter vi snackar om utan 40 minuter. 40 lååånga varma eller snarare stekande minuter på bussen.

Ett hett tips ifall man blir uttråkad under bussfärden e att att kolla på de olika stationernas namn. Det finns grymt roliga busstationer i Ekerö.

När vi väl hoppat av så måste man gå en kvart ungefär för att komma fram till stället.. Men de e sååå värt de för Husbygropen är bland de finaste badplatserna i Stockholm. Man tror nästan att man e utomlands, de e en stor sandstrand o så helt klarblått vatten.

Kanske är det vi som har dålig humor men dehär tyckte vi var väldigt kul:

Husby är en invandrartät förort i Stockholm, det finns svenskar, absolut, men majoriteten är av utländsk bakgrund.
Husbygropen: Här finns det bara svenskar. När vi kom fram så var vi de enda personerna som inte var svenskar. Framåt 14-15-tiden började det dyka upp lite utlänningar...sammanlagt så var det kanske 10 personer där som inte hade svensk bakgrund. Tänk att dessa två platser med nääästan samma namn kan vara så olika...Lite kul tycker vi =)

Inte nog med det..här var det svenska ungdomar som satt med vattenpipor haha!

Där käka vi o bada massa o njöt av vädret. Vid 17-tiden bestämde vi oss för att börja dra oss hemåt. Vi tänkte att även om vi missar bussen så lär det väl komma en maaax 30 minuter senare.

Meeen icke sa nicke, när vi kommer fram till hållplatsen så är 1½ timme tills bussen kommer...o vi hade inte ens missat den precis. den hade gått typ en kvart innan vi kom dit..GALET

Så medan vi sitter och väntar o försöker komma på vad vi ska göra så bestämmer vi oss för att lifta. Men helt knäppa e vi inte utan vi bestämmer att vi försöker få lift av nån trygg person...inga killar vill säga o inga konstiga typer. Medan vi står där och väntar så kör en kvinna med hennes två döttrar som är i våran egen ålder och de stannar. TACK!!!! Vi är er evigt tacksamma!

Det var en bilfärd på kanske 30 minuter till Brommaplan. Så där tackar vi kvinnan och döttrarna massa o hoppar av o drar hemåt. När vi väl var hemma så märkte vi att om vi väntat på bussen så hade vi fortfarande suttit på hållplatsen men nu var vi hemma istället ...Väldigt komiskt haha!!

Sarah kostar endast 49 spänn haha!

image64

Hej Husby!

image65

Helt sjukt underbart!!!
image66



Ps. Fler bilder kommer senare =)

Tjaaaooooooo

Vi är tillbaks!!!

Vi har varit öförskämt off på sistone vi vet.

Men nu e vi på G igen =)

Kika in senare ikväll så får ni se resmål 11...visst e de så att man längtar galet?

För först ska vi ut o njuta av supervädret medan det varar. Så ikväll kommer nästa inlägg =)

Resmål 10 - Täby Centrum

Jag , Sarah, skriver inlägg mer än sällan att jag känner lite skuld över att jag mer eller mindre glider igenom allt och bara fotar, om ens det. Hähä. Eller, jag står för det tekniska så det jämnar väl ut sig...*host* Och eftersom Foro nu sa att hon skulle till Täby imorn, idag alltså, och gav er en massa förhoppningar - oh yes - så kan jag ändå skriva om det.

Täby centrum blev bara ett oplanerat besök av mig och min bror.
- Vi åker!
- Vart?
- Ut!
- Ok.

Det första man ser när man kommer in i centrum är en skylt:

vaggin

Vi kanske är tråkiga men vi tyckte att det var skitkul. Vaggin...ahah.. Dålig humor = äg.
Edit: Nu i efterhand vet man att det står Vaccin. Man ser vad man vill se..

Det var rätt så bra reor och roliga erbjudanden som fanns i affärerna men jag är lat av mig och orkar inte leta efter något jag egentligen inte vill ha så det blev inga köp för mig. Bra reor och tråkiga hej-gina-tricot-klänning-som-halva-sthlm-har-kläder är ett nej, för mig. Men gör det dig glad så kör hårt. Däremot letade jag efter ett par svarta finskor, utan klack och finesser, (hjälp mig hitta!!) men hittade som vanligt inget prisvärt. Vad hände med det simpla? Jag vill inte ha pastellfärgade skor med rosetter och paljetter hit och dit! Brorsan kom däremot hem med ett par skor och en grym Elvis-magnet som sjunger - eller ok, spelar upp en låt - när man trycker på den. Låten heter The Wonder of You och den är från Gallerix med Aloha-Elvis på!

Btw så var Gallerix i Täby Elvis-fantaster. De hade en Elvis-hörna med massa Elvis-prylar - kapsylöppnare, muggar och magneter som spelar låtar allihoppa - och tavlor. De hade även hans musik spelandes i affären - coolt.

Jag och brorsan satt och käka på McDonalds där och vi vart lite ovana med att vi tidigare inte sett så många svenskar på ett och samma ställe*. Vi såg en massa iranier men de räknas inte... De vill tro att de tillhör gänget så vi låter de tror att de gör det, så länge iaf. Precis utanför McDonalds finns ett mini-torg med fruktstånd och till och med DÄR var hon som sålde svensk, vilket vi tyckte var kul då vi är vana med Hötorgets "Fina flicka! Vindruvor, halva pris!". *Det är inget fel med svensktäta-områden, vi är bara ovana!

Jag avslutar inlägget med Aloha-Elvis som säger Aloha till er från Hawaii. (Varför? Varför inte.)
image61

Resmål 9 - Huvudsta runt =)

Hej Hopp !!!!

Nu e de såhär det ligger till, att jag, Foro, är sjukt lycklig. För nu har farbror doktor sagt att hur ont ja än har så måste jag röra på mig för annars kommer det bara bli värre.
Detta firades givetvis med att dra in till stan o ta en glass o skryta för folk om att jag får gå runt utan stödkrage.

Jag är helt lycklig nu. Ni anar inte min glädje haha... nu slipper jag alla dåliga såpor :D

Hur som helst så kom jag hem och eftersom det var toppenväder så kände jag för o ta en härlig promenad från mig till Huvudsta. Dagens sällskap fick bli min råcoola mamma. 

I alla fall så började vi promenaden och gick på Solnabron och fortsatte mot Huvudsta

Det är en helt underbar "slinga" som går förbi Ulvsundasjön och hela vägen till Karlbergs strand. Allvarligt, denna slinga består av en underbar utsikt, underbara fik och härlig omgivning. För er som aldrig varit där...GÅ!!! För att förutom allt det fina där så finns det badklippor där så de e ett grymt badställe. Vid klipporna satt vi en stund och beundra utsikten och prata om allt och ingenting medan folk solade, picknickade och badade. Mysigt värre tycker jag och nästa gång jag drar dit ska jag ta med mig ett gäng kompisar o sola o bada o bara njuta av livet =) 

Och skulle det vara som så att man inte vågar bada i sjön så kan man bara gå 10 minuter extra så kommer man till Huvudstabadet, vilket är en utomhuspool.

Lustigt nog så var badets grindar öppna när jag och mamma kom men det var ingen där. Synd att vi inte hade badkläder med oss för det såg frestande ut. Istället stog vi o kolla på en söt liten anka som simma runt i babypoolen!

Det fina med dehär stället e att ju längre man går desto mysigare fik och badbryggor hittar man. Så medan vi gick så hitta jag vääärldens längsta gungor, de såg ut att vara gjorda för typ Gulliver eller nån haha. Inte för en liten kort människa som jag!

Vi gick  ytterligare tills vi kom fram till Pampas Marina, det är typ en plats att förvara båtar på. Så där var det fullt med liv och människor som varit ute på vattnet och båtat idag =)

Plötsligt så kom vi även fram till en stol som även den måste tillhöra Gulliver, för sååå stor var den. Jag klättra upp smidigt som en apa och fotade lite från stolen. När jag skulle gå ner kom jag på att "justeeeee, jag e höjdrädd". Min höjdrädsla e skum asso, för jag kommer aldrig på att jag e rädd när jag går upp nånstans..hmm skumt! Så mamma fick hjälpa mig ner ha ha!

O så gick vi massa tills jag såg ett stort hus med en skyld där det stog: "Privat mark".  Jag fundera en stund på att gå dit bara för att följa traditionen att gå på andras mark vilket jag på nåt oförklarligt sätt lyckats göra 2 gånger under mitt turistande.
Hur som helst så börja vi närma oss platsen där promenaden börjat, vilket innebär att jag nu var hemma.

Men det var en grymt uppfriskande promenad med en slinga jag verkligen rekommenderar. För som sagt, det är fint och mysigt och vackert o bland de bättre ställena faktis!

På Solnabron. Till vänster ser ni klipporna!
image57

Jag är lycklig igen =)
image58

Fint!
image59

Gulliver was here...
image59

Sen tog jag över Gullivers plats!
 image62




En frisk Foro är ovärderligt!!

Heeeeeeeeeej människor!!

NU jäklar så e vi igång igen. För Foro har fått höra av sin läkare att nu så e det dags för henne att börja röra på sig..trots att 2 hela ledband i nacken har gått av.

För att fira så tog Foro en lång promenad som det kommer att stå massa mer om i nästa inlägg!

Sooo looooooooooong!!

RSS 2.0