Heeeeeeeej Paris!!!

Om en liten stund så sitter jag, Foro,  i bilen påväg till flygplatsen för att åka till Paris. Där ska jag utforska alla coola områden =)

Nää, det va bara ett dåligt skämt som jag finner jättekul!

So long!

Jag o världens bästa storebror - Paris 06

image27


Resmål 4 - Nånstans i stan =)

Hallooooooooooj!

Idag kan vi inte riktigt påstå att vi vart på nå äventyr eftersom vi inte hade nå mål. Det vi ville idag var att hitta nå mysigt hak som vi kan vara på när de e tråkigt väder.

De "krav" vi hade på fiket var att det skulle ligga lite off så inte varenda människa i världen är där + att det skulle vara lite mysigt. Inte för sterilt eller för ljust. Myshak helt enkelt.

Medan vi strosa runt i stan gick vi in på vi vet inte hur många fik för att konstatera att det var dåligt och leta vidare efter nåt bättre.

Rätt var det är så hittar vi till ett ställe som ser ut som typ Italien fast för kanske 200 år sen, eller kanske t.o.m. Italien idag. Men en såndär mysig liten by i Italien. Vi tyckte att det var helt underbart och var alldeles chockade över att vi missat denna underbara del av våran stad i 18 år. Detta fina område visade sig vara Bellmansgatan bredvid Mariahissen o allt såntdär. Jaa vi vet, vi borde kunna sånthär. Vi e dåliga!! Påpeka inget!!
Fy så fint det var och det bev ett område som får massa plus av oss.

Där satt vi en stund och njöt av Stockholm till vi bestämde oss för att fortsätta leta efter vårat nya favvohak. Mitt i ingenstans så hittar vi ett fik som var riktigt grymt, med god mat o trevlig personal o det va bara bäst. Vi bestämde oss för att detta skulle bli vårat hak, tills vidare haha! Vi tänker inte berätta vart detta myshak ligger heller eftersom vi inte vill att det ska vara folkstorm där haha!


Såhär glada och chockade var vi över att vi missat Bellmansgatan!

image19

Stockholms motsvarighet till Notre Dame haha!

image20

Bildbevis på att Sarah ALLTID tar av sig sina skor!!

image21

Foro e typ lycklig, eller nåt =)

image23

Sarah är typ ännu lyckligare haha!

image25

Foro posar för fullt!

image26

Känn er inte träffade =)

Vi riktar inte denhär mot någon. Men den e helt enkelt för bra för att bara ligga bland våra bilder!


 

image18

Resmål 4 - Ändrade planer

Tjenamors!

Hoppas det finns någon människa där ute som tycker om dehär vädret för annars så e de ju faktis ganska onödigt att de e såhär.

Idag hade vi en enligt oss grym idé om vart vi skulle. Men det fruktansvärt deprimerande vädret fick oss att ändra våran plan. Vi får köra det en finare dag!

Istället så tänkte vi att vi kan spendera dagen inomhus, alltså hitta till ett nytt centrum vi inte besökt tidigare. Då Foro har sett massa reklam på TV för Farsta Centrum fick det bli dagens mål! Förväntningarna var höga och vi var taggade som bara den...Nee nu skojar jag. Vi va mer taggade på första iden som inte funka. Men äsche Farsta Centrum it is!

Det var ett helt OK centrum med de flesta nödvändiga butikerna. Vi är ganska nöjda och dessutom så hitta vi världens bästa godisaffär, "Godis Fabriken" som innehöll massa coolt godis.

Senare kom vi fram till en butik vars nämn vi inte tänker säga, för vi e så trötta på den butiken. Ni kommer säkert ändå fatta vilken de e när ni ser bilderna. Hursomhelst så såg vi att de sålde turbaner där, tyvärr. Turbanen måste vara den fulaste trenden i världen. Satan i gatan så fult det är o de säger vi inte bara för att vi inte passar i de utan för att det helt enkelt är läskigt fult.

FULA TRENDER LISTA:

1. Fjällräven jackan...Hej frivillig Michelingubbe
2. Turbanen..Inga ord!

Själva området kommer vi att utforska senare eftersom det tråkiga regnvädret inte lät oss göra det!

Farsta Centrum tog slut, så vi bestämde oss för att dra till Globen Centrum, vilket vi båda innerst inne visste var en dålig idé eftersom det förmodligen skulle finnas precis samma butiker som Farsta. Men äsche, vi kan lika gärna testa. Vem vet, Globen kanske kommer bli vårat nya favoritcentrum. På vägen till Globen var det massa olika saker som diskuterades, bl.a. de två whiggas'en som satt bredvid oss och om Foro's drog..nämligen kräm. Bildbevis kommer på vad hon bär omkring med sig dagligen. Det är helt sjukt hur mycket kräm hon smörjer in sig med dagligen!!

Väl framme så insåg vi att, JA, det är precis samma butiker. Fast vi gillade det ändå, för det var ganska fräscht. Men nå nytt favoritcentrum vart det inte. Slutligen hamna vi på en bänk i Globen som vi satt o prata på...allt möjligt pratades det om och det var jättetrevligt ända till en alkis satte sig bredvid oss o spilllde ut halva sitt kaffe samtidigt sin han satte sig. Vi har inget emot alkisar men de mysiga försvann liksom lite.


Yaaay, this is the shit!

 
image16


Notera att det är två likadan beiga krämer, "det är bara lite i den ena, så ifall den skulle ta slut."
Notera också att Idomin går att använda överallt, så egentligen är all annan kräm, inklusive
Foros läppsyl onödig vikt!

FORO ÄR PSYK!

image18


Gräset är grönare på våran sida

Inlägget med dagens resmål kommer upp lite senare idag. Under tiden kan ni kanske skratta åt ett samtal som vi tyckte var jättekul!!

Det är helt tyst i vagnen och det enda som hörs är Foros skratt.

Foro: Tänk om de e hål i taket.
Sarah: Va?
Foro: Jaa, men tänk om de e hål i taket?
Sarah: Vilket tak, vilket hål?! TYST

Det Foro nu menade var att om det är hål i ens tak hemma, asso om man bor i i typ hus. Då läcker det ju in nu när det regnar mkt. När Sarah väl förstått vad Foro menat så konstaterades det att det är en väldigt taskig situation, o så lämnade vi ämnet bakom oss.

Vi tänker växa upp 26/8 - 2047

FY säger jag bara, FY!!

Okey nu ska ni få höra:

Jag väntar på Sarah när jag får höra att hon kommer att bli lite sen så jag passar på att dra in en sväng på Åhlens vid T-centralen o kolla in deras anteckningsböcker o block då jag har en sjuklig passion för såna saker!
Medan jag kollar in några block så hittar jag en mobil. En såndär ful orange sak från Sony Ericsson, ni vet!

Först så slår min giriga sida till o jag tänker att jag kan sälja den o tjäna lite pengar! MEN... Sen ser jag ett mobilsmycke som hänger på, De e typ en blingad döskalle så jag hajar att de e nån i min egen ålder eller t.o.m yngre som har råkat glömma sin lur och jag tänkte att jag själv skulle bli ledsen om jag tappa bort min lur.

Så godhjärtad som jag är så kollar jag senast uppringa för o hitta nå vettigt nummer o ringa o förklara att jag tänker lämna in mobilen. Då hittar jag "Stora syrran"´s nummer. Jag ringer o förklarar att jag hittat mobilen o tänker lämna den i kassan på den avdelning jag är på. Hon e jätteotrevlig o ba: jaja gör va du vill.. HALLÅÅÅ jag är snäll o hjälper din syrra här!! 

Hursomhelst så säger hon i kassan att ja ska lämna in luren till en vakt o bla blaaa, o vakten skickar mig till en annan kassa som skickar mig till en annan kassa. DÖDA MIG! 

Sen ringer en annan tjej som tydligen e den borttappades kompis o jag förklarar allt o säger att jag tänker ta me mig mobilen eftersom den annars aldrig kommer hamna i rätt händer, så ring mobilen under dagen så kan jag möta upp er nånstans o ge er mobilen! Den tjejen e hur trevlig som helst o säger att ja e snäll som gör allt dehär o bla bla blaaa.

Plötsligt så ringer luren igen o då e de syrran igen.

Hon: Men lämna in den i en kassa!
Jag: De tar inte emot den.
Hon: Men hitta en annan kassa.
Jag: Jag har varit vid 3 kassor o en vakt...de tar inte emot den.
Hon: Men då skulle du aldrig tagit mobilen!!
Jag: HALLÅÅÅ, ja e snäll här o försöker hjälpa. Ja skiter väl i mobilen, ja kan slänga ner den på spåret, så mkt bryr ja mig om mobilen. Ja kunde låtit den vara kvar så hade nån annan hittat den o stoppat den i sin egen ficka!
Hon: Jaja, gör som du vill. KLICK

Sen var jag snäll nog o hitta till slut ett ställe att lämna in mobiljäveln på!
Direkt efter inlämningen ångrade jag mig självklart o önskade att ja tagit den o sålt den haha! Men What goes around comes around...Karma. Gud kommer va snäll mot mig nästa gång. Och snällhet behöver jag just nu tycker jag.

Men jag ska aldrig någonsin mer vara snäll!!!


Jag tänker inte uttala mig mer om detta haha!

image15

Resmål 3 - Vårberg

Halloj!

Jaa vi vet, vi e off men nu e vi på G igen. Så Linda, nu har du nåt att göra på jobbet igen =)

Idag så bestämde vi oss för dra till Vårberg, mestadels för att vi ville dra på loppisen där o hitta balla smycken. Det gick sisådär haha! Fy så många otrevliga människor det finns och de verkar inte ha hajat att man måste va trevlig för att folk ska vilja köpa deras saker.

Det fanns typ ett stånd med grymt fina smycken men ägaren eller vad man nu ska kalla henne va så sjukt otrevlig så de va liksom inte värt att ge henne pengar.

Sen fanns det ett till stånd som bara var allmänt rolig...det va en kvinna som ville prova ett linne som försäljningstanten skulle sälja. Men försäljningstanten stog o tjata på om att kunden var för tjock för linnet hahah!!
HALLÅÅÅ, det du ska göra e sälja dina prylar!!! Låt stackarn prova va hon vill!!!!

Efter loppisen som var en otrolig besvikelse så skulle vi kolla runt i Vårberg. Där hitta vi en kille från våran förra skola...varför han nu åkte heeeela vägen från Vårberg till Tensta varje dag i 3 år är för oss fortfarande ett frågetecken!

Vi var dock ganska tidigt tvugna att konstatera att Vårberg är ett ganska tråkigt område eftersom det bara fanns bostäder =(

Därefter bestämde vi oss för att besöka Skärholmen. Där kom vi fram till att det är det enda av de områden vi besökt vars centrum faktist är ett riktigt centrum med affärer och inte ett torg med en pizzeria!

Skärholmens Centrum e jättemysigt och torget är helt underbart, men tyvärr inte mycket mer än så. Utanför centrum så är det ganska trist. Vi tog en sväng i Monki (smygreklam, skicka kläder nu, tycker vi) o kom fram till att man kan göra alla deras kläder själva genom att köpa tyg o göra en krumelur utav de o sy lite här o där, o sälja de! Designerdrömmarna lever än =)

Allt som allt så var det en rolig dag och dagens bästa händelse/citat är helt klart: "Vad har du gjort ?!"


Dagens statement
är att Foro ALDRIG någonsin mer tänker vara snäll mot någon eller utföra en bra handling!

Varför?
Det får ni veta i nästa inlägg för annars blir dethär för långt! Iofs kommer det ju bli i den ordningen att ni läser varför först eftersom det inlägget kommer hamna ovanför dethär...Äsche, ni får helt enkelt Deal with it =)

Tjaaaaaaaaooooo

Det var gratis inträde idag (yaaay): Gratis är Godast!

image14

KÄRLEK !

Åh idag har varit en såndär underbar dag!

Nu är det bara min, Foro's, dag det handlar om.

Jag var en sväng i Skärholmen Centrum med min mamma idag, det ligger så himla off...så det är inte ofta jag finns där. Men just idag kände jag för o kika förbi secondhandbutiken Myrorna där..för den e så sjukt bra! Smyckena där e bland de finare sakerna!

Skärholmen e förresten ett område jag och Sarah måste utforska, för jag har nog aldrig varit utanför själva centrumet och ja tror nästan att Skärholmen har mycket att bjuda på!

Hur som helst så strosar vi omkring där och så tycker vi att vi ska ut o köpa frukt från fruktstånden, o allt var så härligt med fint väder och massa somriga frukter. Så står jag och plockar på mig aprikoser och detta samtal uppstår:

Jag: Vet du om aprikoserna är goda?
Försäljaren: Du kan ta en, jag blir inte fattig på o bjuda dig på en frukt.
Jag smakar på en och den var riktigt god.
Jag: Åh, denhär va jättegod, jag kommer plocka på mig så mycket att du kommer bli rik, du kommer absolut inte bli fattig av den ena du bjöd mig på!
Försäljaren: Jag behöver inte bli rik, jag är rik i hjärtat, det är det enda som räknas.

Åhh, jag är helt förälskad i det han sa. Det är så himla underbart och jag kommer att leva på det hela sommaren. Hur självklart är inte de liksom? Strunta i allt materiellt o alla löjliga I-landsproblem vi har här o njut av att du och dina nära och kära mår bra, vi har tak över huvudet och mat varje dag. JAG ÄR KÄR!!!

Skärholmen är btw. ett område jag rekommenderar varmt...för det är jättemysigt där! Åk och känn efter själva, ni kommer att gilla det =)

Senare så bestämde jag och världens bästa Emma att det var dags för oss att träffas eftersom det var så längesen vi sågs. Så det fick bli en låååång promenad med samtal om allt möjligt. Bl.a. att Emmas favorit samtalsämne är hon själv haha!
Och jag bestämde att alla andra emmor i världen är massa sämre än min Emma, speciellt jobbiga emmor!

Våran promenad gick lite här o vart här hemma i Bromma...och det mina vänner är ett hett tips på områden o besöka. För Bromma e så himla fint och supermysigt det med. Mysigare än både Skogås och Skärholmen tillsammans!
 
Näe, det har vart en grym dag med bra och trevliga människor.

Tjaaaaaaaaaooooooooooooo


Världens möjligtvis visaste man jobbar här!

image13
 

Jag och världens bästa Emma!!

image15

Det här är humor...på våran nivå!

Sarah: Men va gör du?
Foro: Jag fotar!
Sarah: Men vad fotar du, våra skor?
Foro: Men hallå, nej...det är en smiley....AV  våra skor. Häng med lite!
Sarah: Du dålig...Jag vill oxå fota!


image17


Förhoppningsvis så förstår ni att den gula cirkeln är ditmålad...det viktiga är att ni ser att det är en smiley =)

Andy Warhol kan slänga sig i väggen, för det här e konst!


Vi vet att ni saknar oss!

Hejsan alla människor därute!

Vi vet att vi e lite sega på uppdateringen just nu...men vi har haft fullt upp båda två och varit upptagna med massa småsaker hit och dit.

Nytt äventyr väntar snart, vi lovar!

Tjaaaaoooooo

Intressant fakta om oss...typ =)


Heeeeeeeeeej!!!

Idag är vi lediga...eftersom det är tråkväder!

Men det kan va kul för er att få veta en sak som vi kom på när vi var vid Skogås. Sarah tar ALLTID av sig sina skor när hon sätter sig nånstans, asso om man ska sitta där en stund. Exempelvis när vi satte oss vid klipporna där vid Skogås.

Men tyyyydligen så var det Foro som började med det...Foro nekar - Sarah tjatar!

Dessutom så kom vi på att "Käckt" måste vara bland de fulaste svenska orden. Men bara för det så måste vi ju givetvis använda det ordet =)

Sist men inte minst så ska ni nu få bildbevis på när Foro fastna i klätterställningen på lekplatsen i Skogås.


Att fastna är såå käckt!!

image14


        

Resmål 2 - Skogås = fördomsförstörare!

Tjenamors alla glada =)

Som vi tidigare nämnt så skulle vi förmodligen dra oss mot Skogås idag, vilket vi också gjorde!
Grejen e den att vi båda dansar street och av nån läskig anledning består halva våra grupper av folk som bor i Skogås, vafaan ska de föreställa lixom?

Skogås, de ligger ju typ åt helvete..har vi trott! Vi har också vart hemska nog o trott att de e typ årets tråkigaste förort, ack så fel vi hade. För när vi väl var framme så kändes de inte ens som Sverige för allt var jättefint o hur mysigt som helst. Vi såg våra drömhus o så såg vi ett riktigt Disneyhus, ett såntdär fint me fin trädgård o massa. Vi vart helt förälskade!

Vi fortsatte att gå eftersom vi visste att det skulle finnas ett bad nånstan i närheten, så medan vi går förbi alla fina hus så ser vi ett hus med vääärldens största gård, med privat mark så vi fortsätter att gå runt huset till vi kommer fram. Men vi kom aldrig fram så vi genar genom en skog. Rätt va det e så står vi bredvid huset med privat mark och hajar inte för 5 öre hur vi hamnat där. En butler som gör rent på gården är snäll nog och låter oss springa genom gården så vi slipper gå hela vägen runt igen.

Dagens fråga är nog vem som bor i det stora mansionet i Skogås..!

Slutligen kommer vi fram till badet som förresten är bland de mysigare baden vi sett i Stockholm...Very Nice!! Vi sitter där ett bra tag o njuter av livet o snackar massa trams om allt o ingenting!
Vi kommer fram till att molnen i Skogås är mycket finare än molnen i Tensta...inte för att nån av oss bor där. Men 3 gymnasieår sätter sina spår.

Dessutom så kommer vi på att Foro tydligen har vissa EMO-drag eftersom hon "fyllt" en av rutorna UNDER hennes Vans, alltså sulan, med bläck, under en historielektion som varit mycket mycket tråkig.

Här gick vi till ica o köpte chips och läsk. Läsken hette "Kalle sprätt" och "Berra bus"...denna s.k. läsk bestod av vatten och socker och påstod sig vara läskigt god men smakade inte ens sockerdricka...DÅLIG LÄSK!

Dock så känner vi att dethär inte riktigt stämmer, Skogås kan inte vara såhär fint, liiiite fult måste de vara så vi drar oss mot centrum och yes, där försvann alla fina villor. Men det var fortfarande grymt fint och vi hamna i en lekpark som var riktigt rolig. Den var cool och annorlunda och Foro fastnar..bildbevis kommer haha! Där sitter vi en stund och äter chips och Sarah känner sig lurad av att chipspåsen inte är full och Foro förklarar varför det är så haha!

Skogås visade sig bli ett område vi gillade skarpt och vi kommer absolut att åka tillbax...Skogås ligger just nu på topp 3 av 2 platser vi besökt varav en inte ens hamnat på topp 100 listan =)

Efter dethär så åker vi vidare mot Västerhaninge. Vi gick inte runt speciellt mycket utan bara till ett litet torg som såg ut som en by och vi kände genast att vi hamnat backstage på "Lilla huset på prärien"...We Like =) Vi tröttnade dock ganska fort på Västerhaninge o bestämde oss för att åka till den station på linjen med roligast namn. Detta måste ju självklart bli Krigslida. Hur det ska uttalas kan du avgöra själv, vi hade massa teorier om hur och varför haha!

Krigslida bestod av skog med ett fåtal hus...det var så himla dött att det inte ens fanns vägar till husen utan folk typ tvinga sig fram genom skogen. Och som vanligt blev någon vårat offer eftersom vi var tvugna o frågavad ungdomarna i området gör. Vi fick till svar att det inte fanns några ungdomar här....CHOCKING!!

Dagens sista station fick bli Farsta strand eftersom vi hade tänkt ta T-banan hem nu. Ännu en tråkig station tyvärr men vi var nöjda! Det har varit en rolig dag med härliga händelser och vi är inte lika negativa som vi låter. Vi gillar stockholm, vi lovar =)

Tjaaaaaaaaaaaoooooooooo

Sarah genar i skogen bakom The Private Mansion!
image8

Vi är coolare än vi ser ut, vi lovar =)
(...btw, Sarah är inte kines!!)
image9 2


Kalle Sprätt och Berra Bus HAHA
image10

Foro debuterar som reklammodell
(lägg märke till EN färgad ruta under hennes sko! emo x_X)
reklam


Dag 2 - Skogås (?)


Tjenamors alla roliga!

Nu är klockan 10.40 o idag vet vi inte riktigt vart vi vill åka...mycket möjligt att det blir Skogås. Detta av en underlig anledning som vi kommer berätta när äventyret är slut.

Tjaaaaoooooo!!!!!

Resmål 1 - Saltsjöbanan

Vi är två tjejer, Forough + Sarah som några dagar efter våran student insåg att vi varit på många olika platser runtom i världen, men ändå aldrig satt våra fötter i exempelvis Danderyd. Så av denna väldigt simpla anledning bestämde vi oss för att under detta sommarlov lära känna våran fina stad Stockholm. Det började med en msn-konversation om vad vi skulle packa ner och här sitter vi nu.


Våra väskor innehåller: mp3-spelare, SL-kort, kameror, bikini + handduk, frukt, vatten, mobiler, servetter, ett anteckningsblock + penna och solbrillor. That's it!


Idag, 12/6-07 påbörjar vi våran resa. Dagen började med att jag, (Foro) och Sarah träffades i skolan kl. 12 för att hämta ut de "efterlängtade" betygen. Fråga oss inte hur det gick =) Efter det så bestämde vi oss för att lära känna Saltsjöbanan idag.


Väl framme i Slussen var det 20 minuter kvar tills "tåget" kom, så vi köpte vad som skulle bli dagens lunch, 4 kanelbullar i påse och 3 vaniljmunkar från bröd och bull-killen som brukar stå där! Efter 20 minuter hoppa vi på tåget och bestämde oss för att hoppa av vid den station vi kände för. Den första stationen blev Östervik, som visade sig bestå utav skog, en postlåda, ett dagis och ännu mera skog. Men plötsligt mitt i allt så hitta vi det vi ville, bland massa byggarbetare så hitta vi en brygga vid vattnet. Det var grymt fint med härlig utsikt. Där satte vi oss ner och käka lite lunch. Bullarna var jättegoda, medan munkarna fick oss att vilja ta livet av oss. De var neongula, vilket inte kändes riktigt rätt för vaniljmunkar.

Plötsligt så springer en hund emot oss och jag o Sarah tycker båda att det är en ful hund och att våra framtida mopsar e tusen gånger coolare. Rätt var det är så dyker det upp en familj som är trevlig o hälsar på oss medan vi håller på o går därifrån. Fula hunden visade sig heta Nisse, vilket är ett ännu fulare namn på en väldigt ful hund!


Resan fortsatte mot Fisksätra eftersom de hade ett centrum och det verkade bo människor där till skillnad från Östervik. Det är ett annorlunda centrum som inte innehåller speciellt mycket. Upprustning behövs!! Sarah köper ett kinesfotoalbum eftersom hon är läskigt svag för kines-saker och jag skrattar åt att burkan de säljer i samma butik finns precis bredvid stringtrosorna haha! Medan vi går därifrån är det en creepy man som e allmänt konstig mot mig o tror att han känner mig o börjar prata spanska o därefter franska. Vi springer därifrån!


Stationen med ballaste namnet var Neglinge, som låter som lingerie, kul tycker vi. Eftersom det fanns absolut INGENTING i Neglinge och vi var tvungna o vänta 20 minuter på nästa tåg så bestämde vi oss för att hitta nån som vi på engelska kunde fråga vad ungdomarna i detta område gör på fritiden (vi ville leka turister). Den unga tjejen som blev vårat offer svarade att det inta fanns nånting, men om vi åkte mot saltsjöbaden så skulle det finnas lite vatten o ett fik! Så vi åker därifrån. Neglinge får MINUS-poäng!! Vi tar emot tipset och åker mot Saltsjöbaden.Vi går av och blir uttråkade av hur trist området ser ut och hoppar på samma tåg och åker tillbaks in mot stan. Vi bestämmer oss för att hoppa av vid Sickla för att kolla in det omtalade köpkvarteret. Vi går runt och kollar i de få butiker som fanns och hittar inget speciellt. Sickla är överskattat! Allt som allt så ligger inte Saltsjöbanan på våran topplista just nu. Dagen börjar lida mot sitt slut och jag o Sarah åker hem.


Hoppas ni hade kul medan ni läste. nästa inlägg blir inte lika långt. Vi lovar =) Hörs snart igen!

PS. Inlägget är inte skrivet den 12'e, för vi bytte från världens sämsta blogg!

Detta är neonmunkarna!
image2

Världens tråkigaste område?
image3

Vi var ganska olyckliga i Neglinge!
image4

RSS 2.0