Resmål 1 - Saltsjöbanan

Vi är två tjejer, Forough + Sarah som några dagar efter våran student insåg att vi varit på många olika platser runtom i världen, men ändå aldrig satt våra fötter i exempelvis Danderyd. Så av denna väldigt simpla anledning bestämde vi oss för att under detta sommarlov lära känna våran fina stad Stockholm. Det började med en msn-konversation om vad vi skulle packa ner och här sitter vi nu.


Våra väskor innehåller: mp3-spelare, SL-kort, kameror, bikini + handduk, frukt, vatten, mobiler, servetter, ett anteckningsblock + penna och solbrillor. That's it!


Idag, 12/6-07 påbörjar vi våran resa. Dagen började med att jag, (Foro) och Sarah träffades i skolan kl. 12 för att hämta ut de "efterlängtade" betygen. Fråga oss inte hur det gick =) Efter det så bestämde vi oss för att lära känna Saltsjöbanan idag.


Väl framme i Slussen var det 20 minuter kvar tills "tåget" kom, så vi köpte vad som skulle bli dagens lunch, 4 kanelbullar i påse och 3 vaniljmunkar från bröd och bull-killen som brukar stå där! Efter 20 minuter hoppa vi på tåget och bestämde oss för att hoppa av vid den station vi kände för. Den första stationen blev Östervik, som visade sig bestå utav skog, en postlåda, ett dagis och ännu mera skog. Men plötsligt mitt i allt så hitta vi det vi ville, bland massa byggarbetare så hitta vi en brygga vid vattnet. Det var grymt fint med härlig utsikt. Där satte vi oss ner och käka lite lunch. Bullarna var jättegoda, medan munkarna fick oss att vilja ta livet av oss. De var neongula, vilket inte kändes riktigt rätt för vaniljmunkar.

Plötsligt så springer en hund emot oss och jag o Sarah tycker båda att det är en ful hund och att våra framtida mopsar e tusen gånger coolare. Rätt var det är så dyker det upp en familj som är trevlig o hälsar på oss medan vi håller på o går därifrån. Fula hunden visade sig heta Nisse, vilket är ett ännu fulare namn på en väldigt ful hund!


Resan fortsatte mot Fisksätra eftersom de hade ett centrum och det verkade bo människor där till skillnad från Östervik. Det är ett annorlunda centrum som inte innehåller speciellt mycket. Upprustning behövs!! Sarah köper ett kinesfotoalbum eftersom hon är läskigt svag för kines-saker och jag skrattar åt att burkan de säljer i samma butik finns precis bredvid stringtrosorna haha! Medan vi går därifrån är det en creepy man som e allmänt konstig mot mig o tror att han känner mig o börjar prata spanska o därefter franska. Vi springer därifrån!


Stationen med ballaste namnet var Neglinge, som låter som lingerie, kul tycker vi. Eftersom det fanns absolut INGENTING i Neglinge och vi var tvungna o vänta 20 minuter på nästa tåg så bestämde vi oss för att hitta nån som vi på engelska kunde fråga vad ungdomarna i detta område gör på fritiden (vi ville leka turister). Den unga tjejen som blev vårat offer svarade att det inta fanns nånting, men om vi åkte mot saltsjöbaden så skulle det finnas lite vatten o ett fik! Så vi åker därifrån. Neglinge får MINUS-poäng!! Vi tar emot tipset och åker mot Saltsjöbaden.Vi går av och blir uttråkade av hur trist området ser ut och hoppar på samma tåg och åker tillbaks in mot stan. Vi bestämmer oss för att hoppa av vid Sickla för att kolla in det omtalade köpkvarteret. Vi går runt och kollar i de få butiker som fanns och hittar inget speciellt. Sickla är överskattat! Allt som allt så ligger inte Saltsjöbanan på våran topplista just nu. Dagen börjar lida mot sitt slut och jag o Sarah åker hem.


Hoppas ni hade kul medan ni läste. nästa inlägg blir inte lika långt. Vi lovar =) Hörs snart igen!

PS. Inlägget är inte skrivet den 12'e, för vi bytte från världens sämsta blogg!

Detta är neonmunkarna!
image2

Världens tråkigaste område?
image3

Vi var ganska olyckliga i Neglinge!
image4

Kommentarer
Postat av: Andii

Haha... Vilken skön ide!
Får jag vara med??

2007-06-15 @ 00:34:09
Postat av: Du vet vem...

Forough är dessvärre världens sötaste indevid... LÅT STÅ!

2007-06-15 @ 00:34:34
Postat av: D-bags

Andii du e så välkommen så =)
"Du vet vem..." Vi tror du e gay, o inte såndär bra gay alla tjejer gillar, utan dålig gay!

2007-06-15 @ 00:36:20
Postat av: lina

världens bästa kondis ligger ju 2 kvarter från station i neglinge! myspys!

2007-07-25 @ 16:16:06
Postat av: Dbags

Lina: Attans rabarbertarmar då har vi ju missat de... hur tar man sig dit? Nu måste vi ju åka tillbax dit o förhoppnings börja gilla Neglinge =) Tack för tipset!

2007-07-25 @ 16:23:50
Postat av: Donnya

Fula hunden visade sig heta Nisse, vilket är ett ännu fulare namn på en väldigt ful hund!
AHAHAHAHAHA fan va kul

2007-07-26 @ 00:14:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0