Resmål 2 - Skogås = fördomsförstörare!

Tjenamors alla glada =)

Som vi tidigare nämnt så skulle vi förmodligen dra oss mot Skogås idag, vilket vi också gjorde!
Grejen e den att vi båda dansar street och av nån läskig anledning består halva våra grupper av folk som bor i Skogås, vafaan ska de föreställa lixom?

Skogås, de ligger ju typ åt helvete..har vi trott! Vi har också vart hemska nog o trott att de e typ årets tråkigaste förort, ack så fel vi hade. För när vi väl var framme så kändes de inte ens som Sverige för allt var jättefint o hur mysigt som helst. Vi såg våra drömhus o så såg vi ett riktigt Disneyhus, ett såntdär fint me fin trädgård o massa. Vi vart helt förälskade!

Vi fortsatte att gå eftersom vi visste att det skulle finnas ett bad nånstan i närheten, så medan vi går förbi alla fina hus så ser vi ett hus med vääärldens största gård, med privat mark så vi fortsätter att gå runt huset till vi kommer fram. Men vi kom aldrig fram så vi genar genom en skog. Rätt va det e så står vi bredvid huset med privat mark och hajar inte för 5 öre hur vi hamnat där. En butler som gör rent på gården är snäll nog och låter oss springa genom gården så vi slipper gå hela vägen runt igen.

Dagens fråga är nog vem som bor i det stora mansionet i Skogås..!

Slutligen kommer vi fram till badet som förresten är bland de mysigare baden vi sett i Stockholm...Very Nice!! Vi sitter där ett bra tag o njuter av livet o snackar massa trams om allt o ingenting!
Vi kommer fram till att molnen i Skogås är mycket finare än molnen i Tensta...inte för att nån av oss bor där. Men 3 gymnasieår sätter sina spår.

Dessutom så kommer vi på att Foro tydligen har vissa EMO-drag eftersom hon "fyllt" en av rutorna UNDER hennes Vans, alltså sulan, med bläck, under en historielektion som varit mycket mycket tråkig.

Här gick vi till ica o köpte chips och läsk. Läsken hette "Kalle sprätt" och "Berra bus"...denna s.k. läsk bestod av vatten och socker och påstod sig vara läskigt god men smakade inte ens sockerdricka...DÅLIG LÄSK!

Dock så känner vi att dethär inte riktigt stämmer, Skogås kan inte vara såhär fint, liiiite fult måste de vara så vi drar oss mot centrum och yes, där försvann alla fina villor. Men det var fortfarande grymt fint och vi hamna i en lekpark som var riktigt rolig. Den var cool och annorlunda och Foro fastnar..bildbevis kommer haha! Där sitter vi en stund och äter chips och Sarah känner sig lurad av att chipspåsen inte är full och Foro förklarar varför det är så haha!

Skogås visade sig bli ett område vi gillade skarpt och vi kommer absolut att åka tillbax...Skogås ligger just nu på topp 3 av 2 platser vi besökt varav en inte ens hamnat på topp 100 listan =)

Efter dethär så åker vi vidare mot Västerhaninge. Vi gick inte runt speciellt mycket utan bara till ett litet torg som såg ut som en by och vi kände genast att vi hamnat backstage på "Lilla huset på prärien"...We Like =) Vi tröttnade dock ganska fort på Västerhaninge o bestämde oss för att åka till den station på linjen med roligast namn. Detta måste ju självklart bli Krigslida. Hur det ska uttalas kan du avgöra själv, vi hade massa teorier om hur och varför haha!

Krigslida bestod av skog med ett fåtal hus...det var så himla dött att det inte ens fanns vägar till husen utan folk typ tvinga sig fram genom skogen. Och som vanligt blev någon vårat offer eftersom vi var tvugna o frågavad ungdomarna i området gör. Vi fick till svar att det inte fanns några ungdomar här....CHOCKING!!

Dagens sista station fick bli Farsta strand eftersom vi hade tänkt ta T-banan hem nu. Ännu en tråkig station tyvärr men vi var nöjda! Det har varit en rolig dag med härliga händelser och vi är inte lika negativa som vi låter. Vi gillar stockholm, vi lovar =)

Tjaaaaaaaaaaaoooooooooo

Sarah genar i skogen bakom The Private Mansion!
image8

Vi är coolare än vi ser ut, vi lovar =)
(...btw, Sarah är inte kines!!)
image9 2


Kalle Sprätt och Berra Bus HAHA
image10

Foro debuterar som reklammodell
(lägg märke till EN färgad ruta under hennes sko! emo x_X)
reklam


Kommentarer
Postat av: necklace

Åk till Sigtuna nästa gång! Ser ut som självaste Gotland på fast mark.

2007-06-16 @ 03:13:40
Postat av: Anonym

Kalle Sprätt e ju as god! och billig ^^ vilket gör den liiite godare ^^

2007-06-19 @ 23:36:09
Postat av: nisse

Herrgården ni var på (Trångsunds herrgård)ägs av familjen Dinkelspiel. Så nu vet ni det : ) Visst är Skogås fint. Folk har så mkt fördomar och tror att de "vet" hur det ser ut i förorten. Puss

2007-07-02 @ 23:24:15
Postat av: Dbags

Nisse: Åh, där ser man..vi har suttit o hoppats på att nån ska veta nåt o svara på vårat inlägg. Du e våran riddare i skinande rustning =)
Jaa, fy för alla dåliga fördomar!
Tack =)

2007-07-02 @ 23:40:10
Postat av: Babar

Kul att läsa er blogg. Trevlig skildring av Skogås. Här trivs vi ihop tvärt emot vad tidningar påstår. Passerade ni ett litet hus som ser ut att hysa Pomperipossa? Strax bakom ligger en stor herrgård, där min kusse bor. Nähä, svenska kusiner träffas bara på begravningar. Skulle vara perser. Verkar kul med alla släktfester...

2007-07-26 @ 10:09:09
Postat av: Dbags

Babar: Åhh, Pomperipossahuset e ju vårat s.k. Disneyhus =) Haha o jaa, herrgården råka vi ju trampa in på av misstag!

2007-07-26 @ 11:52:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0